Vanaf welke leeftijd kan er een betrouwbaar kleuradvies worden gegeven?

Wat is nou de minimale leeftijd om een kleurenanalyse te laten doen? Dat is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt.

 

Vanaf 16 á 18 jaar is het mogelijk om een betrouwbaar kleuradvies te kunnen geven. Bij veel jongeren onder de 18 jaar is de kleur van de huid en de ogen nog niet volkleurd. In veel gevallen kan ook de haarkleur nog veranderen.

 

Tieners met licht haar zullen over het algemeen wat donkerder haar krijgen naarmate zij ouder worden. Als je bijvoorbeeld bij een 14 jarige een kleurenanalyse zou doen, zou de uitkomst anders kunnen zijn dan wanneer hij of zij 20 jaar is. Je kunt bij een 14 jarige ook niet terugvallen op de kleur van de huid omdat dit ook nog niet uitontwikkeld is. Als je licht haar hebt is het dus beter om te wachten met een kleurenanalyse tot je 18 jaar bent.

 

Jongeren met donkere ogen en donker haar zijn sneller volkleurd. Zij kunnen eerder een kleurenanalyse laten doen dan jongeren met lichte ogen en licht haar, want donkere mensen worden tijdens het opgroeien namelijk niet lichter. Een donker type zou al met 16 jaar een kleurenanalyse kunnen laten doen.

 

Heb je eenmaal een betrouwbaar kleuradvies gekregen, dan heb je hier je hele leven iets aan. Je zult niet van kleurtype veranderen naarmate je ouder wordt. Wel wordt het met het klimmen der jaren steeds belangrijker om de kleuren te dragen die goed bij je passen. De juiste kleuren zullen je gelaat immers zachter en mooier van kleur maken en rimpels minder laten opvallen.