Ik heb een kleurenanalyse gehad, maar hoe zoek ik nu de juiste make-up uit?

Make-up van Your True Colours.
Make-up van Your True Colours

Regelmatig krijg ik na een kleurenanalyse de vraag: Welke kleuren make-up passen bij mijn kleurtype?”

 

Als je een kleurenanalyse hebt laten doen weet je welk seizoenstype je bent en welke kleuren daarbij horen. Ik zal ze even kort voor je samenvatten:

·         Lentetype: warme, heldere en lichte kleuren.

·         Zomertype: koele, gedempte en lichte kleuren.

·         Herfsttype: warme, diepe en donkere kleuren.

·         Wintertype: koele, heldere en donkere kleuren.

 

Ben jij een warm type, zoals de lente en de herfst, dan zoek je naar warme kleuren. Ben je een koel type, zoals de zomer en de winter, dan zoek je naar koele kleuren. Als je twijfelt, gebruik dan bij het winkelen je kleurenwaaier.

 

In de kleurenwaaier staan ook neutrale kleuren. Dit zijn kleuren die niet heel erg sprekend zijn, maar die wel een mooie aanvulling zijn op de kleuren die jou het mooiste staan (de sprekende kleuren). Het is handig om oogschaduw, oogpotloden en wenkbrauwpostloden in neutrale kleuren te hebben, zodat je bepaalde onderdelen van je make-up kunt accentueren zonder dat het opvalt. Je kunt bijvoorbeeld een lichte oogschaduw onder je wenkbrauwen aanbrengen zodat je wenkbrauwen hoger lijken.

 

Vind je het nou veel te veel gedoe om met een kleurenwaaier bij de drogist of parfumerie rond te lopen en te zoeken? Kijk dan eens in de webshop van The Image Coach. Hier is make-up verkrijgbaar van het merk Your True Colours. Deze make-up is precies afgestemd op de verschillende seizoenstypes. Bij ieder artikel staat beschreven voor welk seizoenstype deze geschikt is.

 

Dit maakt het extra makkelijk om de juiste kleur te vinden en is de kans heel erg klein dat je een verkeerde keuze maakt. Wat ook nog een fijne bijkomstigheid is, make-up van Your True Colours is hypoallergeen en is niet getest op dieren.