Geldt een kleuradvies voor de rest van je leven?

Een kleurenanalyse wordt gedaan op basis van kleurstoffen die aanwezig zijn in de ondertoon van je huid, de kleur van je ogen en de kleur van je haar. In principe blijven deze kleuren je hele leven hetzelfde.

 

Je haar wordt natuurlijk wel grijs naarmate je ouder wordt of misschien verf je je haar weleens, maar dat verandert niets aan het advies. Als je haar geverfd is, wordt je haar tijdens een kleurenanalyse afgedekt met een mutsje en wordt er alleen nog gekeken naar je huid en je ogen.

 

Mocht je net terug zijn van een lekkere zonnige vakantie en mooi bruin zijn, verandert dit ook niets aan het advies. Wel zou ik in dat geval adviseren om een kleurenanalyse een paar weken uit te stellen tot je weer je eigen kleur hebt. Dit is om verwarring tijdens de analyse te voorkomen.

 

Het verschil tussen het dragen van de juiste en de verkeerde kleuren zal naarmate je ouder wordt wel steeds duidelijker worden. Het dragen van de verkeerde kleuren accentueert de rimpeltjes en oneffenheden in je gezicht en daar heb je er nou eenmaal meer van als je een dagje ouder wordt. De juiste kleuren geven het gezicht een egale teint en een frisse uitstraling.

 

Kortom, een kleuradvies geldt voor de rest van je leven. 

Kleurenwaaiers van Colours for You voor de vier seizoenstypes.
Kleurenwaaiers voor elk kleurtype