· 

Grijze haren staan je prachtig!

Met enige regelmaat krijg ik de vraag: “Welke kleuren staan mij mooi nu ik grijs geworden ben?” Veel dames merken dat de kleuren die zij eerder droegen niet meer zo mooi staan nu ze grijs zijn. Zij vragen zich af of zij een ander kleurtype geworden zijn.

 

 

Er zijn enkele uitzonderingen, maar over het algemeen blijf je je hele leven hetzelfde kleurtype. Wat wel veranderd is dat, je door je grijze manen, opnieuw moet gaan zoeken binnen jouw eigen kleurenpalet. Als je grijze haren hebt staan andere kleuren je mooier dan dat je bijvoorbeeld bruine haren hebt.

 

Dit is een kwestie van zoeken en proberen, maar om de zoektocht makkelijker te maken heb ik de volgende tips:

 

1.      Gebruik je eigen kleurenpalet

Dit is een makkelijke en tevens de grootste stap. Omdat je kleurtype je hele leven geldt, kan je gewoon de kleuren blijven gebruiken die in jouw kleurenwaaier staan. Naarmate je ouder wordt, wordt het namelijk belangrijker dat je goed weet welke kleuren het mooist bij jou passen. Als je jong bent, kan je door je gave huid er namelijk vaak toch goed uitzien in de “verkeerde” kleur. Doordat je haarkleur veranderd is, is het alleen even uitproberen binnen je eigen kleurenpalet welke kleuren jou nu het beste staan. 

 

2.      Maak gebruik van je eigen haarkleur

Laat de kleur van je haar terugkomen in je kleding. Dus koop gerust een jasje waarvan de kleur erg lijkt op jouw haarkleur. Heb je een hele lichte huid en lichtgrijs haar, dan geven gekleurde accessoires of accenten bij dat jasje jou een mooie uitstraling.

 

3.      Felle kleuren

Gebruik gerust de wat fellere kleuren binnen jouw kleurenpalet, deze laten je stralen. Voor het  wintertype is dat bijvoorbeeld kobaltblauw. En wist je dat lavendelblauw prachtig staat bij vrouwen met grijs haar? Deze kleur kan overigens gedragen worden door ieder kleurtype.

 

4.      Kijk uit met…..

Er zijn ook een paar kleuren waarvoor je moet uitkijken of die je zelfs beter links kan laten liggen als je grijze haren hebt. Zo komt zwart vaak hard over, daarom kan je zwart beter dragen als je veel contrast in je gezicht hebt. En de combinatie grijs haar en beige laat je er bleker uitzien dan je daadwerkelijk bent. Daar wordt je waarschijnlijk echt niet echt blij van.

 

 

Het is een beetje zoeken en uitproberen welke kleuren jou laten stralen nu je grijs geworden bent. Neem er de tijd voor om kleding te passen en make-up uit te proberen. Met deze tips in je achterhoofd zal je snel zien welke kleuren jou en je grijze haren jou mooier maken dan je al bent. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0