· 

Hoe maak je van een “Corona Kerst” een leuke Kerst?

Kerst 2020 zal een hele andere Kerst worden dan in andere jaren. Veel mensen op bezoek krijgen zal niet kunnen dit jaar. En de kerstgala’s of kerstborrels zullen er ook heel anders georganiseerd worden dit jaar. Als ze al door gaan……

 

Maar om Kerst nou helemaal te skippen is ook niet gezellig, al zijn er ook mensen die dat wel lekker rustig vinden. Wat kan je doen om de Kerst toch bijzonder te maken?

 

Dit jaar is het extra leuk om flink uit te pakken met kerstkaarten. Maak zelf mooie kaarten of koop hele mooie exemplaren en schrijf voor iedere ontvanger een persoonlijk berichtje. Dit is leuk om te doen en zal zeker erg gewaardeerd worden door de degene die het kaartje krijgt.

 

Vier je ieder jaar Kerst met cadeautjes onder de boom? Als je Kerst met je eigen gezin viert, dan is dat makkelijk te organiseren. Vier je Kerst altijd met vrienden of familie? Spreek dan af om elkaar de kerstcadeautjes toe te sturen. Als iedereen dan de ontvangen cadeautjes onder de eigen boom legt, wordt de spanning lekker opgebouwd voor de grote avond. Om het extra spannend te maken kan je elkaar een foto toesturen met daarop je eigen boom. Nodig je vrienden of familie uit voor een Zoom of Teams meeting en maak er met z’n allen een gezellige pakjesavond van. 

 

Wat natuurlijk ook voor onverwachte mooie momenten kan zorgen is om in december kleine cadeautjes naar je dierbaren op te sturen of voor de deur te leggen (even aanbellen en dan hard weglopen ;-). Of vertel in een briefje wat je in de ander waardeert of stuur een geluksbrenger (bijvoorbeeld een gelukspoppetje of een klavertje vier) om de ander een goed 2021 toe te wensen. Voor de ontvanger is het leuk om te krijgen en voor jezelf is het leuk om te geven. Succes is gegarandeerd.

 

Wat ook leuk is, is kerstwandeling met picknick. Buiten is het risico van een coronabesmetting kleiner en kan je (afhankelijk van de regels op dat moment) waarschijnlijk meer mensen ontmoeten dan bij je thuis. Spreek met elkaar af in een park, het bos of het strand en neem lekkere hapjes en drankjes mee. Zeker als er kinderen en honden zijn, kan iedereen z’n energie goed kwijt en is dit een hele gezellige manier van kerstvieren. Tenminste, als het niet regent natuurlijk.

 

Een diner is vaste prik met Kerst. Vier je het enkel met je gezinsleden, dan is dat gezellig en kan je lekker samen gaan koken en dan aan tafel. Geven de coronaregels ruimte om iemand uit te nodigen? Gezellig, zeker doen! Woon je alleen, dan is het natuurlijk ook heel gezellig om iemand uit te nodigen om samen lekker te dineren en te kletsen. Ben je echt helemaal alleen met Kerst en wil je toch met iemand dineren? Dan zou je ook je laptop op tafel kunnen zetten en via beeldbellen samen kunnen gaan eten en kletsen. Nog een extra idee; je kunt natuurlijk ook al gaan beeldbellen tijdens het koken van je eigen kerstdiner. Dan zit de sfeer er alvast lekker in.

 

Dit zijn zomaar wat ideeën die mij te binnen schieten om de corona kerst zo leuk mogelijk te vieren. Ik weet het, het heeft helemaal niets met kleur en stijl te maken. Maar het is zo’n rare tijd nu met corona en ik gun iedereen, zeker in dit rare jaar, hele fijne feestdagen. Aangezien ik altijd overloop met ideeën, kan ik ze net zo goed met jullie delen toch? Over een aantal jaren kijken we vast terug op een bijzondere Kerst die we, ondanks alle corona perikelen, toch heel gezellig vonden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0