· 

Het wintertype: charmant, zelfbewust en ambitieus

Bij een kleurenanalyse wordt met behulp van kleurendoeken gekeken welke kleuren jouw persoonlijke schoonheid naar boven haalt. Hierbij is de ondertoon van de teint van je huid, de kleur van je ogen en je haarkleur van belang. De kleuren die je van nature hebt zijn het uitgangspunt voor de kleuren die jou het mooiste staan.

 

Er bestaan vier kleurtypes: Het wintertype, het lentetype, het zomertype en het herfsttype. Bij een wintertype geven koele, heldere en donkere kleuren een harmonieuze en fascinerende uitstraling.

 

De kleuren die een wintertype het mooiste staan zijn de basiskleuren, rood, geel, blauw, groen en violet, gemengd met blauw of blauw/zwart. Blauw en zwart maken de kleuren koel. Winterkleuren hebben een sterke helderheid en intensiteit en gaan van heel donker (roetzwart) tot heel licht (sneeuwwit). Winterkleuren zijn zuivere en duidelijke kleuren.

 

Het kleurenpalet voor wintertypes bestaat uit onder andere de volgende kleurengroepen.

 

Neutrale kleuren

Dit zijn de kleuren die de basis vormen van de wintergarderobe. Neutrale winterkleuren zijn wit, grijs, marine en taupe. Deze kleuren vragen wel om extra kleur bij het gezicht in de vorm van bijvoorbeeld een ketting of sjaal. Als je schoenen, broeken, jassen en tassen koopt in deze kleuren, kan je deze items met alle kleuren uit de winterwaaier combineren.

 

Sprekende kleuren

Dit zijn de kleuren die het meest flatteren. Gebruik deze kleuren zo veel mogelijk en ieder geval bij het gezicht. Sprekende kleuren zijn nodig om neutrale en lichte kleur op te halen. Voorbeelden van sprekende kleuren zijn: turquoise, citroengeel, kerstrood en kobaltblauw.

 

Lichte kleuren

Dit zijn de lichte kleuren in het winterpalet. Deze kleuren moeten met sprekende kleuren opgehaald worden en kunnen gebruikt worden voor zakelijk gebruik. Lichte kleuren staan prachtig als de huid gebruind is.

 

Donkere kleuren

Een donkere winter heeft bij het gezicht een donker accent nodig. Dit kan heel makkelijk door middel van kleding en accessoires in de donkere winterkleuren als donkergroen, donkerpaars of teal.

 

Bovenstaande kleuren kan je zo met elkaar combineren dat je outfit geschikt is voor iedere gelegenheid en goed bij je uitstraling past.

 

Door de jaren heen is gebleken dat wintertypes veel overeenkomsten hebben. Een wintertype oogt zelfverzekerd en kan afstandelijk overkomen. Toch ademt een wintertype ook innerlijke charme uit en heeft een fascinerende aantrekkingskracht. Een wintertype is vaak ambitieus en goed georganiseerd. In menig wintertype schuilt een goede carrière man of vrouw.

 

Heb je vragen of wil je weten welk kleurtype jij bent? Neem dan gerust contact met mij op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0