· 

En toen zaten we weer in een lockdown....

En toen zat Nederland weer in een lockdown. Weliswaar geen algehele lockdown, maar toch……..

 

Iedereen wordt verzocht om thuis te gaan werken als dat ook maar enigszins mogelijk is en de horeca gaat dicht. Het is voor een goed doel; het verminderen van het aantal coronabesmettingen die de laatste tijd wel erg snel opgelopen zijn.

 

Om zieken en doden te voorkomen een goede beslissing, maar leuk is anders. Allereerst is Corona heel erg voor de slachtoffers en voor de betrokkenen. Ik hoop zo dat iedereen zich goed aan de regels houdt, zodat het aantal besmettingen snel weer daalt. Maar daarnaast vind ik het heel erg dat veel bedrijven deze lockdown niet gaan overleven en er daardoor heel veel mensen werkloos worden en misschien zelfs wel in de financiële problemen komen.

 

Maar het is zoals het is en je kunt hier wel de hele dag over nadenken en over inzitten, wat ik mij overigens goed kan voorstellen als de corona en de bijbehorende regels je flink te pakken hebben gehad, maar als we dan toch in de “shit” zitten, laten we er dan maar het beste van maken. Wie weet wat het oplevert.

 

Maar ja, hoe maak je van de nood een deugd? Nu wij toch niet met veel mensen op een plek mogen zijn, zouden we ons natuurlijk extra kunnen richten op de mensen die dicht bij ons staan. Geef elkaar aandacht, doe eens een leuk spel in combinatie met een lekker hapje en een drankje. Bel eens aan bij die buurvrouw die alleen woont om samen op anderhalve meter een kopje koffie te gaan drinken. Of houd extra contact met de mensen in je omgeving die in deze periode hard geraakt zijn, zodat zij een luisterend oor hebben. Ze hebben het nodig.

 

Tijdens de eerste lockdown begonnen veel mensen hun huis op te ruimen en te klussen. Dat is natuurlijk ook een goede manier om wat beter uit deze toestand te komen. Nu is er meer tijd voor en de bouwmarkten hebben dan ook wat minder last van deze crisis. Er zijn vast nog wel wat klussen die zijn blijven liggen.

 

Ben je door de coronacrisis je baan kwijtgeraakt, dan is het misschien een idee om bij jezelf te onderzoeken waar je sterke punten liggen en wat je graag doet? Vaak ben je goed in de dingen die je leuk vindt om te doen terwijl je zelf daar de waarde niet zo van inziet. Welke functies passen bij wat jij leuk vindt en waar je goed in bent? Je zou in deze periode een cursus kunnen doen om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

 

Nu we niet meer zo veel onder de mensen komen, is het voor menigeen verleidelijk om de hele dag in een slobbertrui en oude broek rond te lopen. Ook ik zit nu in mijn badjas achter de laptop dit blog te schrijven (oops). “voor wie zou ik mij nou optutten?” hoor ik je denken. Het antwoord is simpel: “Voor je zelf!” Na een slobbertruiendag (in mijn geval een pyjamadag) voel je je vaak een beetje down en onvoldaan. Ik vermijd op zo’n dag zelfs de spiegel. Daar wordt je dus niet vrolijker van. Mijn tip is om ’s ochtends gelijk onder de douche te springen, iets leuks aan te trekken en je haar te doen. Een leuk kleurtje lippenstift op en je voelt jezelf een stuk energieker en vrolijker. Ra, ra wat ik zo ga doen…….

 

Mocht je in dit blog inspiratie hebben gekregen om deze periode zo positief mogelijk door te komen? Kijk dan eens bij mijn blogs. Hierin krijg je handige tips om je kledingkast op te ruimen, tips op kledinggebied (handig bij het solliciteren of gewoon omdat het leuk is) en mooie tips op cosmetica gebied. En is er iets waarmee ik je kan helpen? Neem dan gerust contact op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0