· 

Communiceren, maak het jezelf makkelijk met kleur

Wist je dat iedere kleur een eigen uitstraling heeft? Hierdoor kan je kleur gebruiken als communicatie. Bij een sollicitatiegesprek kan je kleuren aantrekken die iets uitstralen dat bij de functie past. Is het de bedoeling dat je in een gezelschap niet zo opvalt, dan kan je bepaalde kleuren gebruiken die neutraliteit uitstralen.

 

Ik zal hieronder een aantal kleuren benoemen en vertellen welke uitstraling deze kleuren hebben. Het maakt niet uit welk kleurtype je bent, je kunt gewoon de kleuren uit je eigen kleurenpalet gebruiken.

 

Blauw

Met blauw straal je uit dat je communicatief vaardig bent en goed kunt luisteren. Je kunt meegaan in veranderingen. Blauw is een zeer geschikte kleur als je in het zakenleven werkt, omdat deze eigenschappen daar goed van pas komen.

 

Donkerblauw

Wil je laten zien dat je stevig in je schoenen staat, draag dan donkerblauw. In deze kleur kom je wijs, gestructureerd en autoritair over. Ook straalt het diplomatie uit. Donkerblauw wordt vaak gedragen door managers, piloten en beveiliging.

 

Bruin

Als je liever niet op de voorgrond aanwezig bent, draag dan bruin. Je komt in bruin overigens betrouwbaar, degelijk en standvastig over. Sta jij regelmatig mensen bij die in de problemen zitten? Dan kom je in bruin over als een rots in de branding.

 

Geel

Wil je opvallen? Draag dan geel. Met geel kom je intelligent, energiek en warm over. Als je geel een te heftige kleur vindt hoef je natuurlijk niet helemaal in het geel gekleed te gaan. Ook met een gele sjaal of ketting straal je deze eigenschappen al uit.

 

Grijs

Grijs is een neutrale kleur die je wijsheid, stabiliteit en rationaliteit uit laat stralen. Vaak dragen uitvaartverzorgers de kleur grijs. Zij kunnen zo onopvallend hun belangrijke taken uitvoeren. De kleur grijs heeft wel een nadeel, het geeft een saai effect. Dit kan je voorkomen door mooie accessoires te gebruiken en extra aandacht te besteden aan je make-up.

 

Groen

Wil je graag uitstralen dat je graag op goede voet staat met de ander, dan is groen een goede kleur. Groen is de kleur van relaties, balans, ruimdenkendheid en intuïtie. Dus heb je iets goed te maken met iemand? Trek iets groens aan.

 

Oranje

Met de kleur oranje kom je actief, enthousiast en avontuurlijk over. Heb je een gesloten karakter en wil je graag wat opener over komen? Draag dan oranje.

 

Paars

Draag je kleding in de kleur paars kom je creatief, inspirerend, spiritueel en eigenzinnig over. Vaak zie je deze kleur terug in ruimtes of gebouwen waar een geloof of levensbeschouwing wordt uitgedragen. Draag je licht paars of lila, dan laat je zien dat je mee kunt leven in de situatie van een ander.

 

Rood

Rood is een dominante, opvallende en krachtige kleur. Je komt daarin actief en assertief over. Rood is ook een kleur die veel gebruikt wordt als waarschuwing, daarom zie je dan ook veel rode borden in het verkeer. Draag je te veel rood kan je bedreigend over komen, dus kijk hier mee uit. Gebruik je rode accenten in je outfit, dan straal je kracht uit zonder dat je agressief over komt.

 

Roze

Traditioneel een meisjes kleur met rolbevestigende eigenschappen. In de kleur roze kom je kwetsbaar, zachtaardig, vriendelijk en zorgzaam over. Dit zijn hele goede kwaliteiten, maar er zijn situaties waarin je liever zakelijk en afstandelijk wilt overkomen. Wees je hiervan bewust als je iets moet doen waarvoor je een krachtige en resolute uitstraling nodig hebt. Roze is een hele goede kleur als je een erg stoere outfit een wat meer vrouwelijke uitstraling wilt geven. Houd je veel van roze en wil je er vrouwelijk en krachtig uitzien? Dan is hard roze een goede kleur voor jou.

 

Wit

Draag je wit, dan geef je de indruk dat je open staat voor nieuwe dingen, dat je onbevooroordeeld bent en oprecht. Je hebt oog voor detail en je bent flexibel. Wit is een mooie zuivere kleur, die het tegenovergestelde is van zwart.

 

Zwart

Draag je zwart, dan zie je er afstandelijk, zakelijk, stijlvol en mysterieus uit. Omdat je in zwart moeilijk bent in te schatten, kom je krachtig over. Een nadeel van het dragen van zwart kan zijn dat het voor andere mensen moeilijk is om in te schatten wat je persoonlijkheid is en wat je capaciteiten zijn. Aan de andere kant kan je dit soms ook heel goed uitkomen natuurlijk.

 

Kleuren spreken een eigen taal en het is handig om je hier van bewust te zijn. Zo voorkom je dat je eigenschappen uitstraalt die niet bij je passen of die niet bij de situatie passen. Ben je bijvoorbeeld als zakenvrouw bezig met onderhandelingen om een goede deal te sluiten, dan zal je in een zacht roze outfit niet erg serieus genomen worden. Met een blauw pak zal je meer succes hebben omdat je dan krachtig en stabiel overkomt.

 

 

Bron: Onweerstaanbare outfits van Mariëlle Veerbeek

Reactie schrijven

Commentaren: 0