· 

Je mondkapje met stijl dragen, hoe doe je dat?

Inmiddels zijn we al een maand of wat met mondkapjes in de weer om zo te voorkomen dat het Coronavirus zich verspreidt. Ze zijn er in alle soorten en maten. De één gebruikt een mondkapje voor eenmalig gebruik, de ander draagt een stoffen mondkapje voor met een kleurtje of een motief. Er zijn zelfs mondkapjes met de meest gekke prints waardoor het net lijkt of je een baard hebt of Dracula tanden. Als je dan toch een mondkapje moet dragen, dan moet je er maar het beste van maken. Niet dan?

 

Maar hoe maak je nou een mooi geheel van je gezicht als je een mondkapje draagt? Je lipstick wordt een smeerboel (en deze zie je toch niet) en hoe voorkom je dat mensen eerst je mondkapje zien en daarna pas je gezicht?

 

Het één en ander is afhankelijk of je je mondkapje veel draagt of alleen als je bijvoorbeeld onderweg bent. In het laatste geval is het makkelijk omdat je, zodra je je mondkapje afdoet, weer je lippenstift kunt gebruiken. Maar draag je de hele dag een mondkapje omdat dit nodig is voor je werk of omdat je kwetsbare mensen in je nabije omgeving hebt. Dan heb ik hier wat handige tips voor je.

 

Allereerst, wees lief voor je huid. Verzorg het goed met dag- en nachtcrème en gebruik geen foundation onder je mondkapje. Zo voorkom je dat je poriën verstopt raken door de wrijving met het mondkapje. Heb je veel last van pukkeltjes of huidirritatie door het dragen van een mondkapje, het ook wel bekende mascne, dan zou je kunnen overwegen om een satijnen mondkapje te dragen. Het satijn is zacht en het polijst de huid. Daarnaast staat het ook wel heel chique.

 

Laat je ogen zien. Omdat een mondkapje zeer zichtbaar is, wordt de aandacht direct naar het mondkapje getrokken. Als je je ogen wat meer aandacht geeft tijdens het opmaken en je de make-up wat opvallender maakt is je gezicht meer in evenwicht. Je zou zelfs echte kunstwerkjes van je ogen kunnen maken. Pinterest staat vol met inspiratie voor oog make-up.

 

Besteed meer aandacht aan je wenkbrauwen. Epileer je wenkbrauwen en maak ze wat voller en een tintje donkerder met een wenkbrauwpotlood. Zo krijg je een harmonieus geheel met je ogen en mondkapje.

 

Wil je toch graag een lipstick dragen onder je mondmasker, omdat je mondkapje toch regelmatig afgaat? Gebruik dan een droge variant lipstick of kleur je lippen in met een lippotlood. Dit blijft goed zitten en plakt niet zo tegen de stof van het mondmasker.

 

Omdat een mondkapje direct op je gezicht zit, staat een kleur die bij jouw kleurtype past natuurlijk het mooiste. Het is helemaal leuk als je de stof aanpast op je outfit.

 

En dan nu de belangrijkste tip: blijf lachen! Ook al is je mond niet zichtbaar achter het mondmasker, blijf glimlachten. Dit is goed voor je humeur en de mensen om je heen zien dat je gezicht vriendelijk en open is. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0