· 

Het herfsttype: creatief, interessant en kleurrijk

Bij een kleurenanalyse wordt met behulp van kleurendoeken gekeken welke kleuren jouw persoonlijke schoonheid naar boven halen. Hierbij is de ondertoon van de teint van je huid, de kleur van je ogen en je haarkleur van belang. De kleuren die je van nature hebt zijn het uitgangspunt voor de kleuren die jou het mooiste staan.

 

Er bestaan vier kleurtypes: Het wintertype, het lentetype, het zomertype en het herfsttype. Bij een herfsttype geven warme, diepe en donkere kleuren een harmonieuze en interessante uitstraling.

 

De kleuren die een herfsttype het mooiste staan zijn de basiskleuren, rood, geel, blauw, groen en violet, gemengd met diep okergeel. Het geel maakt de kleuren warm en het oker maakt de kleuren diep. Stoffen die de kleur goed vasthouden staan het mooist bij een herfsttype. Denk hierbij aan linnen, wol, ribfluweel en corduroy.

 

Het kleurenpalet voor herfsttypes bestaat uit onder andere de volgende kleurengroepen.

 

Neutrale kleuren. Dit zijn de kleuren die de basis vormen van de herfstgarderobe. Neutrale herfstkleuren zijn ivoorwit, goudbruin, roodbruin en kaki. Deze kleuren vragen wel om extra kleur bij het gezicht in de vorm van bijvoorbeeld een ketting of sjaal. Als je schoenen, broeken, jassen en tassen koopt in deze kleuren, kan je deze items met alle kleuren uit de herfstwaaier combineren.

 

Accentkleuren, zoals petrol en warm violet. Dit zijn de kleuren die de herfstgarderobe sprekend en kleurrijk maken. Als je een gebruinde huid hebt kan je veel van deze kleuren bij je gezicht dragen. Heb je een lichte huid, gebruik de accentkleuren dan alleen als toevoeging.

 

Sprekende kleuren, denk hierbij aan aqua, mos- en limegroen, rusty red en -pink, tomaatrood, warm rood, peach en diep oranje. Dit zijn de mooiste herfstkleuren. Deze staan prachtig bij je gezicht en kunnen neutrale kleuren goed ophalen.

 

Bovenstaande kleuren kan je zo met elkaar combineren dat je outfit geschikt is voor iedere gelegenheid en goed bij je uitstraling past.

 

Door de jaren heen is gebleken dat herfsttypes veel overeenkomsten hebben. Een herfsttype oogt zelfverzekerd, sterk en heeft duidelijk een eigen mening. Zij is vaak creatief, kleurrijk en levendig in haar persoonlijkheid. Zij houdt niet van het voorspelbare, is hartelijk en loyaal.

 

Heb je vragen of wil je weten welk kleurtype jij bent? Neem dan gerust contact met mij op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0