· 

Hoe ouder, hoe mooier!

Iedereen gaat anders om met het ouder worden. De één laat het gaan en doet weinig meer aan haar uiterlijk. De ander gaat naar een plastisch chirurg en laat zo hier en daar wat inspuiten en glad trekken. Anderen slaan aan het sporten gaan gezonder eten.

 

Zelf heb ik de instelling dat iedereen mag zien dat ik richting de 50 ga. Mijn rimpeltjes zijn de “strepen” die ik heb verdiend en daar ben ik trots op. Mijn grijze haren vind ik toch wel een dingetje, maar dat komt meer omdat ik de kleur grijs gewoon geen mooie kleur vind.

 

Vaak wordt ouder zijn negatief bekeken, maar eerlijk gezegd associeer ik het meer met ervaring, rust, wijsheid en zelfvertrouwen. Vaak is dat ook in een gezicht te zien. Je kunt vaak aan rimpels zien hoe iemand in het leven staat en zelfs of iemand veel heeft meegemaakt.

 

Iedere levensperiode heeft zo haar eigen struggles en charmes. Laat gerust zien dat je ouder wordt en als je goed voor jezelf zorgt kan je heel mooi ouder worden. Ik heb hieronder 11 tips om dit voor elkaar te krijgen.

 

1. Zorg goed voor je huid

Gebruik een goede dag- en nachtcrème en reinig je huid goed voor het slapen gaan. Hoe jonger je hiermee begint hoe langer je huid mooi blijft.

 

2. Blijf in beweging

Sport, neem de trap, werk in de tuin, fiets, alles is goed zo lang je het maar leuk vindt om te doen. Zo blijft lichaam en geest in een goede conditie. Je voelt je fit en je wordt er vrolijk van.

 

3. Gebruik make-up met mate

Met make-up kan je wat oneffenheden verbloemen of wat kleur aanbrengen, maar verschuil je niet achter een dikke laag foundation. Hierdoor gaan rimpels meer opvallen en het doet je teint geen goed. Gebruik gerust een mooie kleur lipstick en maak je ogen op om zo wat meer contrast in je gezicht te krijgen. Wat hierbij belangrijk is, is dat je kleuren gebruikt die bij jou passen.

 

4. Zorg goed voor je handen

Smeer je handen regelmatig in met handcrème. Zo blijven ze lekker zacht en je hebt minder kans op rimpeltjes en pigmentvlekken.

 

5. Verwelkom je leeftijd en straal dit uit

Sommige vrouwen hebben de neiging om er jonger uit te willen te willen zien en dit werkt vaak averechts. Straal uit wie je nu bent met al je ervaring en wijsheden. Je bent mooi zoals je bent.

 

6. Zoek uit welke stijl goed bij je past

Ga na welke kledingstijl goed bij jouw karakter en manier van leven past. Welke pasvorm zit jou lekker en staat je mooi. Zo is je uiterlijk in balans met jouw persoonlijkheid en dat komt jouw uitstraling ten goede.

 

7. Houd de trends in de gaten

Kijk welke modetrends bij jou passen en maak hier gebruik van. En ook niet onbelangrijk, laat de modetrends die niet bij jou passen lekker in de winkel hangen. Vaak blijven mensen die ouder worden zich kleden in de mode die in hun jonge jaren "hot" was. Dat is natuurlijk prima, maar houd er rekening mee dat dit een “ouwelijke” uitstraling geeft.

 

8. Laat je grijze lokken zien

Grijze haren horen bij het leven. De één krijgt ze al heel jong en de ander pas na haar 40e. Grijze haren hebben door de wat stuggere structuur meer verzorging nodig dan haren in de oorspronkelijke kleur. Als een grijze coupe te lang wordt geeft dat al gauw een wat pluizig en slonzig effect. Ga je regelmatig naar de kapper om je haren in goede coupe te laten knippen, dan zie je er met je mooie grijze haren heel charmant uit.

 

9. Zoek uit welke kleuren jou laten stralen

Laat eens een kleurenanalyse doen. Dan zie je welke kleuren je gezicht laten stralen en je een fris uiterlijk geven. Je ziet dan ook welke kleuren je beter niet kunt dragen omdat ze je een flets en soms zelfs een afgematte uitstraling geven. Als je weet welke kleuren jou mooi staan, kan je hier je voordeel mee doen.

 

10. Zorg dat je genoeg slaapt

Al slapend werkt je lichaam aan het herstel van onder andere je huid. Daar komt de term schoonheidsslaapje vandaan. Slaap je niet genoeg, dan tekent je huid en voel je je niet fit. En daar wordt je dus niet vrolijk van. Een hele belangrijke tip dus.

 

11. Eet gezond en lekker

Zorg dat je lekker eet en gezonde voedingstoffen binnen krijgt. Met een gezonde eetstijl voel je je fitter en voorkom je ziektes. Als je hier aan gewend bent, zal je merken dat een lekkere en rijkelijk gevulde salade veel meer voldoening geeft dan een patatje gyros.

 

Eigenlijk zou hier tip nummer 12 moeten staan: “geniet van het leven”. Maar ik denk dat als je bovenstaande tips toepast, jou dit al heel goed gaat lukken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0