· 

Hoe krijg je een mooi effect met oogpotlood?

Oogpotlood is een makkelijk aan te brengen product en er zijn allerlei kleuren verkrijgbaar. Het laat je ogen net iets meer spreken zonder dat je er erg opgemaakt uitziet. Iedere vrouw heeft er wel 1 in haar make-uptasje zitten. Aangezien je met oogpotlood meer kunt dan je denkt heb ik hieronder een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 

 

Waterlijn

Eerst een waarschuwing, gebruik geen oogpotlood in je waterlijn (dit is het randje tussen je oog en je wimpers). Er komen dan kleine deeltjes van je oogpotlood in je oog terecht en dit kan leiden tot ontstekingen. Verder laat zo’n lijntje je oog kleiner lijken. Op een gegeven moment heb je ook nog eens zo’n gekleurd slijmpropje in je ooghoek zitten omdat je traanvocht het kleurtje in je waterlijn wel wil werken. Genoeg redenen dus om dit niet te doen.

 

Trek de lijn niet helemaal door

Het mooiste effect heb je als je een lijntje zet tussen de haartjes van de onderste wimper. Je begint in de buitenste hoek van je oog en je trekt het lijntje door richting de binnenste ooghoek. Maar je gaat niet helemaal door, het mooiste is als je stopt op ongeveer ¾ van je oog.

 

Gel oogpotlood

Maak een gel oogpotlood van je oogpotlood. Dit doe je door je oogpotlood een paar seconden boven een aansteker te houden. Zo kan heel je makkelijk een lijntje trekken langs je wimperrand.

 

Kleur

De kleur van je oogpotlood heeft effect op je uitstraling. Een donker oogpotlood kan je oog kleiner laten lijken en een lichte kleur geeft een open en zachte look.

 

Oogschaduw

Al je jouw ooglid inkleurt met een wit oogpotlood voordat je oogschaduw op doet, valt je oogschaduw meer op en blijft het langer zitten. Met met primer heb je overigens hetzelfde effect.

 

Slijpen

Ken je dat? Ga je je oogpotlood slijpen, breekt de punt steeds af. Dit is makkelijk op te lossen door je oogpotlood een paar minuutjes in de vriezer te leggen voordat je gaat slijpen. Het resultaat is een mooie scherpe punt.

 

Smokey Eyes

 

Wil je een “Smokey Eyes” effect? Teken een lijntje net boven je wimperrand en laat deze aan het uiteinde net iets naar boven lopen. Daarna zet je een lijntje net onder je wimperrand. Vervaag deze lijntjes met een wattenstaafje voor het smokey effect.

Reactie schrijven

Commentaren: 0