· 

Kleurencombinaties maken lastig? Nee hoor, niet na deze tips!

Mooie kleurencombinaties maken is voor de één makkelijk en voor de ander lastig. Behoor jij tot de laatste categorie, dan heb ik hier een paar tips voor je. Behoor je tot de eerste categorie, lees dan gerust verder. Misschien krijg je inspiratie voor kleurencombinaties waar je anders niet opgekomen zou zijn.

 

De eerste tip is eigenlijk een open deur. Als je een kleurenanalyse hebt laten doen, dan heb je een kleurenwaaier gekregen met allerlei kleuren die bij jouw kleurtype passen. Deze kleuren horen tot dezelfde “familie”. Als je bijvoorbeeld een lentetype bent staan warme, heldere en lichte kleuren jou prachtig. Als je deze kleuren met elkaar combineert kan het eigenlijk niet mis gaan.

 

Wat ook prachtig staat, is als je één kleur draagt die dan van licht naar donker overloopt of andersom. Je krijgt dan een prachtig kleureffect.

 

Wist je dat je op Pinterest heel veel inspiratie op kunt doen op kleurgebied? Gebruik de zoekterm “kleuren combineren kleding” en je doet heel veel ideeën op. Kijk eens in je kledingkast of je één van de kleuren combinaties van Pinterest na kunt maken. Je nieuwe combinaties zullen je verrassen.

 

Heb je een sjaal in de kast hangen met een prachtige print? Kijk dan welke kleuren je in die sjaal jou het meeste aanspreken. Stel van die kleuren een outfit samen inclusief accessoires. Je kunt natuurlijk ook een outfit samenstellen met iets anders als inspiratiebron. Bijvoorbeeld van een behangmotief die jou aanspreekt of een mooie foto.

 

Als je het echt heel moeilijk vind om kleuren met elkaar te combineren, draag dan 1 kleur. Bijvoorbeeld een zwart jurkje, of een blauw pak. Of wat dacht je van een beige outfit? Kies dan van je lievelingskleuren 1 contrasterende kleur uit en ga op zoek accessoires in die kleur. Combineer dit met je effen outfit. Dan zit je altijd goed.

 

Heb je hulp nodig bij het maken van leuke combinaties die jou beter tot je recht laten komen? Misschien in Your Online Walkin Closet dan iets voor jou. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0