· 

5 tips om met concealer oneffenheden en rimpeltjes te camoufleren

Heb je last van vlekjes in je gezicht of donkere kringen onder je ogen? Met concealer kan je wonderen verrichten.

 

Tip 1

Mocht je foundation gebruiken, breng dit dan eerst aan. Dit scheelt je concealer en je krijgt een mooiere dekking.

 

Tip 2

Rode vlekjes krijg je makkelijker weggewerkt met groene concealer. Daarna doe je er een beetje poeder overheen om de groene kleur weg te werken. En, tada!! Dan heb je een mooie egale huid.

 

Tip 3

Heb je slecht geslapen of heb je kringen onder je ogen? Teken met je concealer een driehoek onder je ogen (lange lijn onder je oog en de punt richting de kaak). Verspreid dan de concealer door een kloppende beweging met je ringvinger te maken. Daarna zie je er weer fris en fruitig uit.

 

Tip 4

Wat ook goed helpt na een slechte nacht, is met concealer een schuin streepje naar boven zetten vanuit je buitenste ooghoek. Maak met je ringvinger ook nu weer een kloppende beweging zodat het zich netjes verspreidt. Nu zie je er weer helemaal wakker uit.

 

Tip 5

Wil je dat je lipstick en oogschaduw beter blijven zitten? Concealer kan je namelijk ook als primer gebruiken. Zo loopt de oogschaduw niet in de vouwen van je oogleden en lipstick blijft langer mooi van kleur.

 

Nu hoor ik je al bijna denken: “Waarom moet ik mijn ringvinger gebruiken als ik concealer rond mijn ogen verspreidt?” Dat zit zo… De huid rond je ogen is dun en daarom kwetsbaar. Als je er te ruig mee omspringt, krijg je sneller rimpels onder je ogen. Je ringvinger is de vinger waar de minste kracht in zit. Als je daar kloppende bewegingen mee maakt tijdens het aanbrengen van oogmake-up of crème, zal je de huid rond je ogen het minste belasten en voorkom je blijvende schade.

 

Heb jij ook mooie tips hoe je concealer kan gebruiken? Ik hoor ze graag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0