· 

Miniworkshop kledingkast opruimen: week 3

Tja, wat moet je nou toch doen met die zakken kleding die je na de tips in week 1 op zolder hebt neergezet? De oplossing is: “Maak hier jezelf en anderen blij mee”.

 

Haal de zakken of dozen met kleding die je de eerste week apart hebt gelegd tevoorschijn en spreid de kleding uit.

 

Zet 4 dozen (bananendozen zijn hier erg geschikt voor) klaar en nummer ze. Nu ga je de kleding sorteren over de dozen:

 

Doos 1:

Hier doe je merkkleding in of kleding die erg mooi is. Dit kun je op marktplaats zetten of te koop aanbieden bij een tweedehands kledingwinkel. Misschien houd je er een leuk bedrag aan over waarmee je bijvoorbeeld leuke kleding kunt kopen.

 

Doos 2:

Hier doe je de kleding in die nog leuk is. Bel je vriendinnen, vraag of zij nog overbodige kleding hebben en organiseer een kledingparty. Gezellig onder het genot van een kopje koffie of een glaasje wijn kunnen de leukste kledingcombinaties en gesprekken ontstaan.

 

Doos 3:

De kleding die je niet mooi meer vindt en waar je niemand in je omgeving blij mee kunt maken stop je in doos 3. Deze doos breng je naar de kledingbak of naar de Kringloop. Dat ruimt lekker op.

 

Doos 4:

Dit is de doos waarin je kleding kunt stoppen waarvan je niet zeker weet of je deze weg wilt doen. Zet de doos op een plek waar deze niet in de weg staat en waar je hem ook niet kunt zien. Heb je doos 4 na een jaar nog steeds niet opengemaakt, dan heb je niets meer met deze kleding en kan het gewoon weg.

 

Als het goed is heb je nu een kast om door een ringetje te halen en is het eeuwige “Wat trek ik aan vandaag” dilemma ook grotendeels opgelost. Mocht je nog vragen hebben, heb je zelf goede opruimtips of zou je een kleur- en/of stijladvies willen krijgen? Ik ben heel benieuwd, laat het gerust weten als reactie onder deze blog.

 

 

Veel plezier met je opgeruimde kast.

Reactie schrijven

Commentaren: 0