· 

Inpakken en wegwezen……… Tips bij het inpakken van je vakantiekoffer

Heerlijk, de vakantieperiode is nu eindelijk begonnen. Misschien zit jij al lang en breed op de camping of in een warm land aan het strand. Of moet je nog vertrekken en zijn de voorbereidingen in volle gang?

 

Deze blog is zeer geschikt voor diegenen die aan het inpakken zijn of dit nog moeten doen. Hoor jij bij die mensen? Lees dan vooral door, waarschijnlijk heb je er iets aan.

 

Je koffer inpakken kan soms best lastig zijn. Sommige mensen hebben aan één weekendtas genoeg of nemen alleen een paar schone onderbroeken en een tandenborstel mee.  Anderen hebben minimaal 6 hutkoffers nodig om alles mee te kunnen krijgen. Hoe krijg je deze twee uitersten nou een beetje in evenwicht? Je wilt er in de vakantie natuurlijk ook een beetje leuk uit zien, zonder dat je het hele laadruim van het vliegtuig in beslag neemt.

 

 

De voorbereiding:

  • Maak een lijstje van wat je allemaal nodig hebt. Houd hierbij rekening met de mogelijke weersomstandigheden op je bestemming en de activiteiten die je van plan bent te gaan doen.
  • Dit is een voorbeeld van zo’n lijstje, uiteraard kan je deze aanpassen aan jouw eigen smaak en situatie.

o   7 onderbroeken

o   2 bh’s

o   4 paar sokken of kousen

o   2 lange broeken

o   2 korte broeken

o   1 rok

o   1 jurk

o   1 outfit om uit te gaan

o   2 tops met lange mouwen

o   2 tops met korte mouwen

o   2 hemdjes voor mooi weer

o   Bikini of badpak

o   Jas of vest

o   1 paar sneakers of wandelschoenen

o   1 paar sandalen

o   1 paar pumps voor je uitgaansoutfit

o   1 paar slippers

o   Nachthemd of pyjama

o   Toilettas

  • Zorg ervoor dat je genoeg kleding op het lijstje hebt staan om je 7 dagen te kunnen redden, ook al ga je misschien twee weken. In dat geval zal je op een gegeven moment een {hand}wasje moeten doen. Houd er rekening mee dat jij je, afhankelijk van je bestemming, in alle weersomstandigheden moet kunnen redden. Ga je korter dan een week, dan pak je in voor het aantal dagen in dat je gaat. In dat geval zijn de weersverwachtingen op je bestemming meestal al bekend, dus dat is makkelijk.

Het inpakken:

  • Begin een week of twee van te voren alvast om de spullen die op je lijstje staan te verzamelen. Leg dit klaar in bijvoorbeeld de logeerkamer of in een vouwkrat die je een hoek zet waar het je niet in de weg staat. Door zo vroeg te beginnen voorkom je dat je op het laatste moment kledingstukken moet gaan wassen en je dit niet op tijd droog krijgt. Dit geeft onnodige vakantiestress en dat willen we natuurlijk niet. En mocht je nog iets moeten kopen om je lijstje compleet te maken, dan is hier ook nog genoeg tijd voor.
  • Nu komt de truc: zorg ervoor dat deze kledingstukken in meerdere combinaties goed met elkaar te combineren zijn. Voorbeeld: het zomerhemdje staat niet alleen leuk bij de rok, maar ook bij de korte broek. En dit hemdje en de korte broek zijn ook heel goed te combineren met zowel de sandalen als de slippers. Mocht je ooit een kleurenanalyse hebben laten doen en de inhoud van je kast is op je kleurenwaaier afgestemd, heb je een makkie. De meeste kleuren van je kleding combineren dan automatisch al met elkaar.
  • Pak op je laatste dag de dingen in die je tot het laatste nodig hebt, bijvoorbeeld je toilettas, en dan kan je koffer dicht. Klaar!!

 

Als je op deze manier je koffer of tas inpakt heb je veel voordelen. Je hebt geen lading hutkoffers nodig, met een ruime weekendtas red je het over het algemeen wel. Verder heb je veel combinatiemogelijkheden met relatief weinig kledingstukken. Zo zie je er iedere dag van je vakantie er net even anders uit. Je hebt genoeg bij je om voorbereid te zijn op de meeste weersomstandigheden. En een voordeel dat zeker niet onbelangrijk is: het scheelt je ook nog eens vakantiestress.

 

 

Nu rest mij alleen nog om je een fijne vakantie toe te wensen. Rust goed uit en geniet.

Reactie schrijven

Commentaren: 0