· 

Welke gezichtsvorm heb jij eigenlijk?

Heb jij een langwerpig gezicht, rond gezicht, vierkant gezicht of een ovaal gezicht?
V.l.n.r. langwerpig gezicht, rond gezicht, vierkant gezicht en een ovaal gezicht

Welke vorm heeft jouw gezicht? En waarom is het handig om dat te weten?

Ieder gezicht is uniek, maar toch zijn er overeenkomsten. Sommige mensen hebben een langwerpig gezicht en anderen een rond gezicht. Je kunt ook een vierkant gezicht hebben of een ovaal gezicht. Als je weet welke vorm jouw gezicht heeft, kan je door middel van je kapsel, een eventuele bril en je sieraden er voor zorgen dat je zo voordelig mogelijk voor de dag komt.

 

Stel je hebt een langwerpig gezicht...

Bij een langwerpig gezicht is je gezicht vanaf je voorhoofd tot aan je kin langer dan de afstand tussen beide jukbeenderen. Als je dan bijvoorbeeld lang en stijl haar hebt dat glad langs je gezicht valt, dan kan je er heel lijzig uitzien. Zeker al je met ook nog een lange ketting en oorhangers bij draagt. Er zijn kapsels en accessoires en brilmonturen die je er heel mooi uit kunnen laten zien.

 

Hoe kan je een langwerpig gezicht mooi uit laten komen?

De truc is om je gezicht breder te laten lijken. Dit kan door je haar in een asymmetrisch kapsel of een volle coupe met volume achter de oren of te laten knippen. Een bobline met krullen staat ook erg mooi bij een langwerpig gezicht. Ook met accessoires kan je een illusie van breedte creëren. Kies voor een korte ketting of een choker en oorbellen met een breed model zoals stekers. Mocht je aan nieuwe bril toe zijn, dan is een breed model met een duidelijke boven- of onderlijn het meest geschikt. Vermijd kleine rechthoekige brillen of modellen die een omhoog of omlaag wijzende vorm hebben.  

 

Stel je hebt een rond gezicht...

Dit houdt in dat de afstand tussen je voorhoofd en je kin vrijwel gelijk is aan de afstand tussen beide jukbeenderen. Als je dan een rond kapsel hebt en je draagt een ketting die rond valt kan dit je, heel oneerbiedig gezegd, een wat onbenullige uitstraling geven. Dat wil je natuurlijk niet, want je wordt dan vaak verkeerd ingeschat door je omgeving en dat zou jammer zijn van de goede kwaliteiten die jij in huis hebt.

 

Hoe kan je een rond gezicht mooi uit laten komen?

De kunst is nu om door middel van je kapsel, je accessoires en je bril (als je die draagt natuurlijk) zo veel mogelijk lengte te suggereren. Je kunt je haar opsteken waarbij je de zijkanten plat houdt, of je laat je haar knippen in een hoog model en met weinig haar aan de zijkanten. Ook een bobline tot onder de kaaklijn waarbij de zijkanten naar buiten golven is een goede keuze. Vermijd in ieder geval kapsels met ronde vormen en veel volume bij de jukbeenderen, want dan wordt het ronde gezicht juist geaccentueerd. Wat de accessoires betreft kan je het beste kiezen uit kettingen, oorbellen en sjaals die lengte suggereren. Denk hierbij aan oorhangers en een ketting die lang is. Wikkel een sjaal niet om je nek maar laat deze recht naar beneden vallen. Wat de brilmonturen betreft komt een rond gezicht het mooiste uit met een montuur die oploopt of een iets hoekige vorm heeft. Vermijd in ieder geval ronde monturen en grote modellen.

 

Stel je hebt een vierkant gezicht...

Een vierkant gezicht is hoekig met een breed voorhoofd en een vierkante kaaklijn. Als je een vierkant gezicht accentueert met een coupe die uit rechte lijnen bestaat of een bril en accessoires die hoekig zijn, dan kom je heel massief en hard over. Als je dan bijvoorbeeld een zachtaardig karakter hebt, kunnen mensen je verkeerd inschatten. Dat voelt natuurlijk niet prettig.

 

Hoe kan je een vierkant gezicht mooi uit laten komen?

Een vierkant gezicht kan je “verzachten” door ronde vormen te gebruiken. Dan kan door middel van een speels kort kapsel met losse plukjes over het voorhoofd. Ook een A- symmetrisch kapsel staat mooi bij een vierkant gezicht, maar geef het wel wat volume bovenop. Wil je graag lang haar, laat het dan in lagen knippen met eventueel een rond geknipte pony. Om je rechte kaaklijn wat te verzachten kies je het beste voor een ketting met een ronde lijn. Kies voor een ketting met een ronde lijn. Kies niet voor een V-vorm. De lengte van de ketting maakt niet uit. Zoek leuke oorbellen uit met ronde vormen en vermijd hoekige modellen. Mocht je aan een nieuwe bril toe zijn, zoek dan een model met een ovaal of afgerond montuur.  

 

Stel je hebt een ovaal gezicht...

Een gezicht is ovaal als het breedste punt bij je jukbeenderen ligt en je gezicht geleidelijk naar de kin toe smaller wordt. De kaaklijn is zacht en rond. Een ovaal gezicht wordt gezien als de ideale gezichtsvorm. Met een ovale gezichtsvorm hoef je alleen maar op te letten of je kapsel, accessoires en een eventueel brilmontuur goed bij elkaar passen.

 

Welke gezichtsvorm je ook hebt, stel kapsels, accessoires en brilmonturen altijd af op jouw persoonlijkheid, jouw kleurtype en op de breedte van je gezicht.

 

Laat zien hoe mooi je bent!

Door de mooie dingen van jezelf te accentueren en door de dingen die je minder bevallen te verhullen kan je jezelf op je mooist laten zien. Verder is het de kunst om te laten zien wie jij bent zodat mensen geen verkeerde verwachtingen van je krijgen. Dit komt allemaal aan de orde bij een kleur- en een stijlanalyse. Wil je hier meer over weten of wil je een afspraak maken? Kijk dan op www.theimagecoach.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0