· 

Bestaan er kleuren die iedereen kan dragen?

Universele kleuren; kleuren die iedereen kan dragen.

Die zijn er zeker, dat zijn de universele kleuren.

 

Tijdens een kleurenanalyse wordt door middel analysedoeken uitgezocht welke kleuren jou het beste staan. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat iedereen de basiskleuren kan dragen. Dit zijn de kleuren rood, geel, groen, blauw en violet.

 

De kunst is om er achter te komen welke tint deze kleuren moeten hebben om goed bij jou te passen. Is jouw uiterlijk mooi in evenwicht met een koele heldere blauw (wintertype)? Of fleur jij juist op van een warme heldere rode kleur (lentetype). Goede kleuren geven je gezicht iets extra’s en zullen oneffenheden in je gezicht minder accentueren.

 

Er zijn ook kleuren die helemaal niet bij je passen. Zo kan het voorkomen dat als bijvoorbeeld een wintertype de warme kleuren van de herfst gebruikt hij of zij er erg vermoeid uitziet. Een lentetype kan er pips en verkreukeld uitzien in zomerkleuren.

 

 

 

 

 

Dat laatste wil je natuurlijk altijd zien te voorkomen. Dat kan ook als je nog nooit een kleurenanalyse hebt gehad. Maar hoe doe je dat dan? Er zijn vijf universele kleuren die voor iedereen draagbaar zijn. Dit zijn: 

- Koraalrood

- Turkoois

- Lavendelblauw

- Gebroken wit

- Violet

 

Deze kleuren zullen misschien niet meteen je ideale kleur zijn maar ze misstaan doen ze niemand.

Commentaren: 1
  • #1

    Marjan (zondag, 01 september 2019 17:09)

    Hi, ik kan echt geen gebroken wit ;-) dat is mijn huidskleur. De lichte kleur links zou nog net gaan maar maakt mij ook flets. De andere 3 gaan prima ��